Hi , I am new to UDOO board, I am having UDOO-DualLite. I am trying to compile kernel with my installed cross compiler on ubuntu13.04. I had followed these steps. 1. make ARCH=arm UDOO_defconfig 2. make ARCH=arm menuconfig 3. make -j4 CROSS_COMPILE=arm-linux-gnueabihf- ARCH=arm uImage modules But in this process i am getting this error. make[2]: *** No rule to make target `drivers/rtc/class.o', needed by `drivers/rtc/rtc-core.o'. Stop. make[1]: *** [drivers/rtc] Error 2 make[1]: *** Waiting for unfinished jobs.... make: *** [drivers] Error 2 I have tried to debug the issue, and i found this file class.c is present in /drivers/base directory and makefile(/drivers/rtc/) is importing class.o but not able to import. any help will be deeply appreciated to resolve my issue. thank you
Try to download the cross compiler released by Freescale, you can find it here: http://www.udoo.org/downloads/#tab3
hi delba, this time i tried with Freescale cross compiler also, still i am getting same error as mentioned above. i have seen makefile of drivers/rtc/ directory their it is mentioned like that, ccflags-$(CONFIG_RTC_DEBUG) := -DDEBUG obj-$(CONFIG_RTC_LIB) += rtc-lib.o obj-$(CONFIG_RTC_HCTOSYS) += hctosys.o obj-$(CONFIG_RTC_CLASS) += rtc-core.o rtc-core-y := class.o interface.o but their is no class.c file in this directory, i tried to find this source file and i found it in /drivers/base/ directory and i copied it in /drivers/rtc/ , but i gets error msgs of multiple definition. drivers/rtc/built-in.o: In function `class_dev_iter_next': rtc-snvs.c.text+0x5a4): multiple definition of `class_dev_iter_next' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x41e8): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `show_class_attr_string': rtc-snvs.c.text+0x580): multiple definition of `show_class_attr_string' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x41c4): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `__class_create': rtc-snvs.c.text+0xb10): multiple definition of `__class_create' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x4754): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_compat_unregister': rtc-snvs.c.text+0x4c8): multiple definition of `class_compat_unregister' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x410c): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_destroy': rtc-snvs.c.text+0x934): multiple definition of `class_destroy' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x4578): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_compat_register': rtc-snvs.c.text+0x510): multiple definition of `class_compat_register' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x4154): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_dev_iter_exit': rtc-snvs.c.text+0x5a0): multiple definition of `class_dev_iter_exit' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x41e4): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_for_each_device': rtc-snvs.c.text+0x820): multiple definition of `class_for_each_device' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x4464): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `__class_register': rtc-snvs.c.text+0x964): multiple definition of `__class_register' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x45a8): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_create_file': rtc-snvs.c.text+0x948): multiple definition of `class_create_file' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x458c): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_remove_file': rtc-snvs.c.text+0x8d0): multiple definition of `class_remove_file' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x4514): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_compat_remove_link': rtc-snvs.c.text+0x418): multiple definition of `class_compat_remove_link' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x405c): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_interface_unregister': rtc-snvs.c.text+0x610): multiple definition of `class_interface_unregister' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x4254): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_unregister': rtc-snvs.c.text+0x8e4): multiple definition of `class_unregister' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x4528): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_compat_create_link': rtc-snvs.c.text+0x454): multiple definition of `class_compat_create_link' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x4098): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_interface_register': rtc-snvs.c.text+0x6b4): multiple definition of `class_interface_register' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x42f8): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_dev_iter_init': rtc-snvs.c.text+0x5e4): multiple definition of `class_dev_iter_init' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x4228): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `classes_init': rtc-snvs.c.init.text+0x120): multiple definition of `classes_init' drivers/base/built-in.o:module.c.init.text+0x134): first defined here drivers/rtc/built-in.o: In function `class_find_device': rtc-snvs.c.text+0x774): multiple definition of `class_find_device' drivers/base/built-in.o:module.c.text+0x43b8): first defined here make[1]: *** [drivers/built-in.o] Error 1 make: *** [drivers] Error 2 i am not able to understand why i am getting this error, please help me to solve it. thanks arvind
Hi, i think you should use the full path: CROSS_COMPILE=/home/udoo/udoo-dev/arm-fsl-linux-gnueabi/bin/arm-fsl-linux-gnueabi- so CROSS_COMPILE=/home/<YOUR_PATH>/arm-fsl-linux-gnueabi/bin/arm-fsl-linux-gnueabi-